Jadłospis
2025-04-28 - 2025-04-30
2025-04-28 - poniedziałek
Obiad
*JARSKA ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM
Woda, ryż, marchew, pietruszka, por, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka), koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa(pomidory, sól), sól n/s, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy
*PULPET W SOSIE KOPERKOWYM
Woda, mięso wieprzowe, BUŁKA TARTA, JAJA KURZE, MĄKA PSZENNA, ŚMIETANA 12 %, MASŁO 82%, cebula, olej rzepakowy, sól n/s, koper świeży, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa ziołowa, czosnek
*WARZYWA NA CIEPŁO
Kalafior, marchew żółta, marchew, kalafior Romanesco, groszek cukrowy, woda, MASŁO 7 %, oliwa z oliwek, sól, cukier, pieprz
*ZIEMNIAKI
Woda, ziemniaki, sól
*SOK JABŁKOWY
Woda, koncentrat soku jabłkowego
*JABŁKO
Jabłko
*CHLEB PSZENNO-ŻYTNI
MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA, ŁAMANE ZIARNO ŻYTA, ŁAMANE ZIARNO PSZENICY, OTRĘBY PSZENNE, ŁAMANE ZIARNO SOI, mąka kukurydziana, sól
Alergeny: laktoza, seler, gluten, jajka, soja
2025-04-29 - wtorek
Obiad
*JARSKA ZUPA OGÓRKOWA
Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), MĄKA PSZENNA, por, cebula, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól n/s, czosnek, pieprz
*LECZO
Woda, kiełbasa podwawelska(mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko wieprzowe, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka rzepakowego, ekstrakt z aceroli, sok z buraka czerwonego, cukier, glukoza, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - cytrynian sodu, aromaty) cebula, papryka świeża, ogórek kiszony, cukinia, olej rzepakowy, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, skrobia ziemniaczana, czosnek, lubczyk, sól n/s, pieprz, papryka przyprawa,
*OGÓREK ŚWIEŻY W KAWAŁKU
Ogórek świeży
*MAKARON ŚWIDERKI
Woda, MAKARON, olej rzepakowy, sól
*WODA Z CYTRYNĄ
Woda, cytryna
*BANAN
Banan
*GRAHAMKA
MAKA PSZENNA typ 1850 z całego ziarna, woda drożdże, sól
Alergeny: gluten, laktoza, seler
2025-04-30 - środa
Obiad
*JARSKA ZUPA JARZYNOWA
Woda, ziemniaki, marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, por, cebula, SELER, MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka), ŚMIETANKA 12%( śmietanka, białka mleka, stabilizator, karagen), natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, czosnek, pieprz
*KURCZAK PIECZONY
Udko z kurczaka trybowane, papryka słodka mielona, przyprawa ziołowa, sól, pieprz czarny mielony
*SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁEK
Marchewka, jabłko, ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), JOGURT NATURALNY 2%, cukier, cytryna, sól
*RYŻ Z WARZYWAMI
Mieszanka gotowanego ryżu białego i dzikiego 66 % (woda, ryż biały, ryż dziki, sól), marchew 9 %, słodka kukurydza 9 %, brokuły 8 %, margaryna (tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, kwas: kwas cytrynowy), woda, pietruszka, sól, cukier, sok cytrynowy z koncentratu, warzywa w proszku (cebula, pasternak), maltodekstryna, przyprawy (lubczyk, kurkuma, pieprz, goździki, liść laurowy), olej rzepakowy, sproszkowane borowiki.
*KASZKA MANNA
32% kasza manna z PSZENICY, 22% MLEKO w proszku (MLEKO odtłuszczone, MLEKO pełne), cukier, skrobia, 4,8% błonnik z cykorii, aromaty, sól, ekstrakt wanilii, barwnik (karoteny).
*WODA Z CYTRYNĄ
Woda, cytryna
*JABŁKO
Jabłko
Alergeny: laktoza, seler