Jadłospis 

2025-04-28 - 2025-04-30 

2025-04-28 - poniedziałek 

Obiad 
*JARSKA ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 
Woda, ryż, marchew, pietruszka, por, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka), koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa(pomidory, sól), sól n/s, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy 
*PULPET W SOSIE KOPERKOWYM  
Woda, mięso wieprzowe, BUŁKA TARTA, JAJA KURZE, MĄKA PSZENNA, ŚMIETANA 12 %, MASŁO 82%, cebula, olej rzepakowy, sól n/s, koper świeży, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa ziołowa, czosnek 
*WARZYWA NA CIEPŁO 
Kalafior, marchew żółta, marchew, kalafior Romanesco, groszek cukrowy, woda, MASŁO 7 %, oliwa z oliwek, sól, cukier, pieprz 
*ZIEMNIAKI  
Woda, ziemniaki, sól 
*SOK JABŁKOWY  
Woda, koncentrat soku jabłkowego 
*JABŁKO 
Jabłko 
*CHLEB PSZENNO-ŻYTNI 
MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA, ŁAMANE ZIARNO ŻYTA, ŁAMANE ZIARNO PSZENICY, OTRĘBY PSZENNE, ŁAMANE ZIARNO SOI, mąka kukurydziana, sól 

Alergeny: laktoza, seler, gluten, jajka, soja 

2025-04-29 - wtorek 

Obiad 
*JARSKA ZUPA OGÓRKOWA  
Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, marchew, pietruszka, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), MĄKA PSZENNA, por, cebula, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól n/s, czosnek, pieprz 
*LECZO 
Woda, kiełbasa podwawelska(mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko wieprzowe, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka rzepakowego, ekstrakt z aceroli, sok z buraka czerwonego, cukier, glukoza, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - cytrynian sodu, aromaty) cebula, papryka świeża, ogórek kiszony, cukinia, olej rzepakowy, pulpa pomidorowa, koncentrat pomidorowy, skrobia ziemniaczana, czosnek, lubczyk, sól n/s, pieprz, papryka przyprawa,    
*OGÓREK ŚWIEŻY W KAWAŁKU 
Ogórek świeży 
*MAKARON ŚWIDERKI  
Woda, MAKARON, olej rzepakowy, sól  
*WODA Z CYTRYNĄ 
Woda, cytryna 
*BANAN 
Banan 
*GRAHAMKA 
MAKA PSZENNA typ 1850 z całego ziarna, woda drożdże, sól 

Alergeny: gluten, laktoza, seler 

 

 

2025-04-30 - środa 

Obiad 
*JARSKA ZUPA JARZYNOWA  
Woda, ziemniaki, marchew, brokuł, kalafior, fasolka szparagowa, por, cebula, SELER, MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka), ŚMIETANKA 12%( śmietanka, białka mleka, stabilizator, karagen), natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, czosnek, pieprz 
*KURCZAK PIECZONY 
Udko z kurczaka trybowane, papryka słodka mielona, przyprawa ziołowa, sól, pieprz czarny mielony  
*SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁEK  
Marchewka, jabłko, ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), JOGURT NATURALNY 2%, cukier, cytryna, sól 
*RYŻ Z WARZYWAMI 
Mieszanka gotowanego ryżu białego i dzikiego 66 % (woda, ryż biały, ryż dziki, sól), marchew 9 %, słodka kukurydza 9 %, brokuły 8 %, margaryna (tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy), woda, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, kwas: kwas cytrynowy), woda, pietruszka, sól, cukier, sok cytrynowy z koncentratu, warzywa w proszku (cebula, pasternak), maltodekstryna, przyprawy (lubczyk, kurkuma, pieprz, goździki, liść laurowy), olej rzepakowy, sproszkowane borowiki.   

*KASZKA MANNA 

32% kasza manna z PSZENICY, 22% MLEKO w proszku (MLEKO odtłuszczone, MLEKO pełne), cukier, skrobia, 4,8% błonnik z cykorii, aromaty, sól, ekstrakt wanilii, barwnik (karoteny). 

 
*WODA Z CYTRYNĄ 
Woda, cytryna 
*JABŁKO 
Jabłko 

Alergeny: laktoza, seler