Jadłospis
2025-04-23 - 2025-04-25
2025-04-23 - środa
Obiad *KRUPNIK Woda, ziemniaki, mięso drobiowe, KASZA JĘCZMIENNA, SELER, marchew, pietruszka, por, sól, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony, czosnek *MAKARON Z TWAROGIEM I TRUSKAWKAMI MAKARON, TWARÓG PÓŁTŁUSTY(mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), JOGURT NATURALNY 2%(mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus), MLEKO 3,2%(woda, laktoza, białko), truskawki, miód pszczeli, cukier, sól *OGÓREK ŚWIEŻY W KAWAŁKU, MARCHEWKA Ogórek świeży, marchewka *WODA Z CYTRYNĄ Woda, cytryna *BANAN Banan
Alergeny: gluten, seler, laktoza
2025-04-24 - czwartek
Obiad *JARSKA ZUPA DYNIOWA *Woda, dynia, MAKARON, ŚMIETANA 12%, SELER, MASŁO 82%, marchew, pietruszka, por, cebula, sól n/s, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, kurkuma *KOTLET MIELONY WIEPRZOWY Wieprzowina, cebula, BUŁKA TARTA, BUŁKA PARYSKA, JAJKA KURZE, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny mielony, przyprawa ziołowa, lubczyk *SURÓWKA Z KISZONYCH OGÓRKÓW Ogórek kiszony, cebula czerwona, marchewka, papryka, olej rzepakowy, pieprz czarny mielony *ZIEMNIAKI Woda, ziemniaki, sól *JOGURT OWOCOWY MLEKO, cukier, BIAŁKA MLEKA, MLEKO W PROSZKU odtłuszczone, żywe kultury bakterii jogurtowych, wsad owocowy 17,6 %, cukier, dekstroza, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, pektyny, skrobia kukurydziana, aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian ... *SOK Z CZARNEJ PORZECZKI Woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki *JABŁKO Jabłko
Alergeny: gluten, seler, laktoza, jajka
2025-04-25 - piątek
Obiad *Bogracz Woda, ziemniaki, wieprzowina szynka surowa, marchew, pietruszka, por, SELER, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa(pomidory, sól), koperek, lubczyk, sól, pieprz mielony, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy * ŁOSOŚ W SOSIE ŚMIETANOWYM ŁOSOŚ, MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda), ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), MĄKA PSZENNA, cytryna, miód pszczeli, przyprawa warzywna, sól, lubczyk, pieprz, * BROKUŁY NA CIEPŁO Brokuły *RYŻ Woda, ryż paraboliczny, sól *CHLEB PSZENNO-ŻYTNI MĄKA PSZENNA, MĄKA ŻYTNIA, ŁAMANE ZIARNO ŻYTA, ŁAMANE ZIARNO PSZENICY, OTRĘBY PSZENNE, ŁAMANE ZIARNO SOI, mąka kukurydziana, sól *WODA Z CYTRYNĄ Woda, cytryna *JABŁKO Jabłko
Alergeny: seler, gluten, laktoza, ryby