Jadłospis 

2025-05-12 - 2025-05-16 

2025-05-12 - poniedziałek 

*JARSKA ZUPA KALAFIOROWA 
Woda, ziemniaki, marchew, kalafior, por, cebula, SELER, MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka), ŚMIETANKA 12%( śmietanka, białka mleka, stabilizator, karagen), natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, czosnek, pieprz 
*SPAGHETTI  
Woda, MAKARON (MĄKA PSZENNA, SOJA), wieprzowina szynka surowa, pulpa pomidorowa (pomidory99%, pasta pomidorowa, 41,4%, sól, kwas cytrynowy), koncentrat pomidorowy (pomidory, woda), olej rzepakowy, cebula, lubczyk, ziele angielskie, czosnek, oregano, pieprz, przyprawa ziołowa 
*KALAREPA, OGÓREK DO CHRUPANIA  
Kalarepa świeża, ogórek świeży 
*CHLEB 
MĄKA PSZENNA, woda, naturalny zakwas (mąka żytnia, woda), siemię lniane 6%, sól, MLEKO W PROSZKU((woda, laktoza, tłuszcz, białko), odtłuszczone , drożdże, regulator kwasowości: kwas mlekowy. 
*SOK JABŁKOWY  
Woda, koncentrat soku jabłkowego 
*BANAN, WINOGRONA 
Banan, winogrona 

Alergeny: seler, laktoza, gluten, soja 

2025-05-13 - wtorek 

*ZUPA OGÓRKOWA  
Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, mięso drobiowe, marchew, pietruszka, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii mlekowych), MĄKA PSZENNA, por, cebula, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz 
*RYŻ Z JABŁKIEM I JOGURTEM 
Woda, ryż, jabłka, JOGURT NATURALNY 2%(mleko pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus), MLEKO 2% (woda, tłuszcz, laktoza, białko, witaminy, minerały, miód pszczeli, cukier, sól, cynamon 
*POMIDORKI KOKTAJLOWE, PAPRYKA 
Pomidorki koktajlowe, papryka 
*JOGURT OWOCOWY 
MLEKO, cukier, BIAŁKA MLEKA, MLEKO W PROSZKU odtłuszczone, żywe kultury bakterii jogurtowych, wsad owocowy 17,6 %, cukier, dekstroza, substancje zagęszczające: mączka chleba świętojańskiego, pektyny, skrobia kukurydziana, aromat, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja konserwująca – sorbinian ... 
*WODA Z CYTRYNĄ 
Woda, cytryna 
*GRUSZKA 
Gruszka  

Alergeny: gluten, laktoza, seler 

2025-05-14 - środa 

*JARSKA ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM 
Woda, ryż, marchew, pietruszka, por, SELER, ŚMIETANA 12%(śmietanka, białka mleka, stabilizator: karagen), MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda, sucha masa tłuszczowa mleka),  koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa(pomidory, sól), sól n/s, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy 
 

*KOTLET DROBIOWY 
Mięso z piersi kurczaka, BUŁKA TARTA, JAJKA, olej rzepakowy, sól, pieprz czarny mielony, papryka słodka mielona, czosnek granulowany 
*MARCHEWKA MINI 
Marchewka mrożona, MASŁO 82%(tłuszcz mleczny, woda) 
*ZIEMNIAKI  
Woda, ziemniaki, sól 
*SOK Z CZARNEJ PORZECZKI  
Woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki 
*BANAN 
Banan 

Alergeny: laktoza, seler, gluten, jajka 

2025-05-15 - czwartek 

*KRUPNIK  
Woda, ziemniaki, mięso drobiowe, KASZA JĘCZMIENNA, SELER, marchew, pietruszka, por, sól, natka, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony, czosnek 
*PLACKI Z JABŁKIEM 
MĄKA PSZENNA, MLEKO 2%, JOGURT NATURALNY 2%, jabłka, JAJKA KURZE, olej rzepakowy, cukier, sól 
*PAPRYKA DO CHRUPANIA  
Papryka świeża 
*WODA Z CYTRYNĄ 
Woda, cytryna 
*WINOGRONA, BANAN 
Winogrona, banan 

Alergeny: gluten, seler, laktoza 

2025-05-16 – piątek 

*ZUPA WIEJSKA 
Woda, ziemniaki, kiełbasa podwawelska(mięso wieprzowe 83%, woda, sól, białko wieprzowe, przyprawy, ekstrakty przypraw, hydrolizat białka rzepakowego, ekstrakt z aceroli, sok z buraka czerwonego, cukier, glukoza, warzywa suszone, substancja konserwująca - azotyn sodu, stabilizator - cytrynian sodu, aromaty), por, ŚMIETANA 12%(śmietana pasteryzowana, żywe kultury bakterii), SELER, pietruszka, marchew, koper, lubczyk, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy 
*FILET Z DORSZA SMAŻONY 
FILET Z DORSZA , MĄKA PSZENNA, JAJA KURZE, olej rzepakowy, BUŁKA TARTA, sól n/s, pieprz czarny mielony 
*SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY 
Kapusta, koper, olej rzepakowy, cukier, sól 
*ZIEMNIAKI  
Woda, ziemniaki, sól 
*WODA Z CYTRYNĄ 
Woda, cytryna 
*JABŁKO 
Jabłko 

Alergeny: laktoza, seler, gluten, jajka, ryby