Jadłospis

2019-09-05 - 2019-09-06

2019-09-05 - czwartek

Obiad: Jarska zupa kalafiorowa z ziemniakami z zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, kalafior świeży, marchew, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, ŚMIETANA 12%, MASŁO 82%, koper, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny mielony

Gulasz wieprzowy 120 g, Wieprzowina szynka surowa, woda, cebula, olej rzepakowy, MĄKA PSZENNA, lubczyk, ziele angielskie, przyprawa ziołowa, sól n/s, pieprz czarny mielony, papryka czerwona mielona

Surówka z buraczków i cebuli 70 g, Buraczki, cebula, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, sól n/s

Kasza jęczmienna 150 g, Woda, kasza jęczmienna, sól n/s

Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna

Śliwka szt., Śliwka

Alergeny: laktoza, seler, gluten

2019-09-06 - piątek

Obiad: Barszcz biały z ziemniakami z zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, mięso z kurczaka udo z/s, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, ŚMIETANA KWAŚNA 12%, kiełbasa biała drobiowa, cebula, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony

Makaron z truskawkami 300 g, MAKARON, , truskawki, JOGURT NATURALNY, miód pszczeli, sól n/s

Marchewka w kawałku 50 g, Marchewka surowa

Grahamka 30 g, Bułka grahamka 1 szt

Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna

Śliwka sz., Śliwka

Alergeny: gluten, laktoza, seler,