Jadłospis

2020-03-02 - 2020-03-06

2020-03-02 - poniedziałek

Obiad: Jarski barszcz czerwony  z koperkiem 250 ml, Woda, ziemniaki, buraki, marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, por, cebula, MASŁO 82%, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, majeranek, czosnek, ocet jabłkowy, koperek, pieprz czarny mielony

Kurczak w potrawce 120 g, Mięso z kurczaka pierś b/s, woda, ŚMIETANA 12%,  MĄKA PSZENNA, MASŁO 82% , sól n/s, ziele angielskie, kurkuma, lubczyk,

Marchewka z pieca gotowana 80 g, Marchewka mini mrożona, MASŁO 82%

Ryż 150 g, Ryż, woda, sól n/s

Sok z czarnej porzeczki 200 ml, Woda, koncentrat soku z czarnej porzeczki

Owoc 100 g, owoc

2020-03-03 - wtorek

Obiad: Bogracz 250 ml, Woda, ziemniaki, wieprzowina szynka surowa, marchew, pietruszka, seler, por, MAKARON, koncentrat pomidorowy, pulpa pomidorowa, koperek, lubczyk, sól n/s, pieprz mielony, kurkuma, ziele angielskie, liść laurowy

Naleśniki z sosem jogurtowo-miodowym 200 g, Woda, MLEKO 3,2%, TWARÓG PÓŁTŁUSTY, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, JOGURT NATURALNY 2%, MASA JAJOWA PASTERYZOWANA, miód pszczeli, płatki ziemniaczane, cukier, cukier waniliowy, sól

Kalarepa do chrupania 50 g, Kalarepa świeża

Chleb pszenno-żytni 30 g, MĄKA PSZENNA, mąka żytnia, woda, OTRĘBY PSZENNE, siemię lniane, ziarno słonecznika, drożdże, łamane ziarno soi, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, smalec wieprzowy, skoncentrowany kwas żytni, SERWATKA Z MLEKA, sól Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna

Owoc 100 g, owoc

2020-03-04 - środa

Obiad: Rosół z makaronem z pietruszką 250 ml, Woda, mięso drobiowe, MAKARON , pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, marchew, por, sól n/s, lubczyk, pieprz

Mięso drobiowe z pieca 80g, Mięso drobiowe b/k, przyprawy ziołowe, olej rzepakowy, sól n/s, lubczyk, pieprz

Surówka z kiszonych ogórków z cebulą 50 g, Ogórek kiszony, cebula, papryka czerwona, olej rzepakowy

Ziemniaki z mlekiem 150 g, Woda, ziemniaki, MLEKO3,2 %, sól n/s

Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna

Owoc 100 g, owoc

Alergeny: 1, 9, 7

2020-03-05 - czwartek

Obiad: Zupa dyniowa z makaronem z zieleniną 250 ml, Woda, dynia , MAKARON, , marchew, SELER KORZEŃ, pietruszka korzeń, ŚMIETANA 12 %, sól n/s, lubczyk, liść laurowy, ziele angielskie, kurkuma

Gulasz wieprzowy 120 g, Wieprzowina szynka surowa, woda, cebula, olej rzepakowy, MĄKA PSZENNA, lubczyk, ziele angielskie, przyprawa ziołowa, sól n/s, pieprz czarny mielony, papryka czerwona mielona

Surówka z czerwonej kapusty i jabłek 70 g, Czerwona kapusta, jabłka, olej rzepakowy, ocet jabłkowy, pieprz, sól n/s

Kasza jęczmienna z masłem 150 g, Kasza jęczmienna, MASŁO 82 %, sól n/s

Sok jabłkowy 200 ml, Woda, koncentrat soku jabłkowego

Owoc 100 g, owoc

2020-03-06 - piątek

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami z zieleniną 250 ml, Woda, ziemniaki, ogórek kiszony, mięso drobiowe, marchew, pietruszka korzeń, SELER KORZEŃ, por, ŚMIETANA 12%, MĄKA PSZENNA, koperek, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, sól n/s

Filety rybne w chrupiącej panierce z pieca 100 g, Filet z MINTAJA, MĄKA PSZENNA, olej rzepakowy, olej palmowy, woda, skrobia ziemniaczana, MLEKO w proszku, sól, drożdże

Sałata lodowa z sosem winegret 50 g, Sałata lodowa, ocet jabłkowy, olej rzepakowy, miód pszczeli, koper, sól n/s, pieprz

Ziemniaki z mlekiem 150 g, Ziemniaki, woda, MLEKO 3,2 %, sól n/s

Woda z cytryną 200 ml, Woda, cytryna

Owoc 100 g, owoc